Middag i skärgården

När klockan ringer och det är dags att lämna kontoret så passar det bra att sätta sig i bilen, åka till hamnen och lasta av kajaken som väntat på biltaket under dagen.

Efter att ha suttit i ett varmt kontor var det dags att njuta av sommardagen. Med köket och middagsmat i kajaken var det en perfekt idé att bege sig ut i skärgården för att äta middag på en liten ö, bada och plaska med kajaken. Sagt och gjort! Starten gick från Hinsholmskilens småbåtshamn (en plats med en mycket lämplig iläggningsbrygga) och siktet ställdes mot Känsö. Då jag inte var sugen på att utmana ödet genom att gå iland när det stod skyltar om skyddsområde och försvarsmakten och så vidare så tog jag en ö bland Gula Skären istället. Kajaken drogs upp på klippan och Trangiaköket togs fram. Sällan smakar väl mat så gott som när man äter den utomhus?

paddling1-1024x768 paddling2-1024x768

Efter middagen och efterrätten (marabou mjölkchokladkakor är fina grejer!) så styrdes kosan ut mot Tunneskär. Nästan längst ut i södra skärgården, och vid horisonten syntes många stora båtar som var på väg in och ut från Göteborg. Där var det dags att öva på handroll, stormroll och övriga rollar. Och visst var vattnet lite mer salt och friskt där ute än inne i Hinsholmskilen?

På vägen hem studerades Känsö lite närmare, och sedan efter att nästan ha rammat Valona (och som tack för att hon väjde för mig genomfört lite rollar framför kameror hos nyfikna asiatiska turister på sin väg ut mot Vinga) paddlat via Styrsö och Köpstadsö sattes siktet igen på bryggan vid hinsholmskilen. 20:30 var klockan när jag kom iland, och efter 22 km paddling var det skönt att sträcka lite på sig.

paddelrunda-1024x671

2 reaktion på “Middag i skärgården

  1. Johannes

    Låter som ett mkt bra och annorlunda middagsalternativ till köksbordet efter frustrerande bilköer jobb-hem. Gäller bara att få tillstånd att pausa från familjesysslorna… men det vinner alla på i längden.

    Förresten väldigt lik min egen tur tidigare i vår, med middagspaus på grannön mot din. Underbar tur som som slutade med hempaddlinhgmed pannlampa i kolsvart kvällsmörker. Ett minne man kan leva länge på.

    Fortsätt skriva, det gör du riktigt bra!

  2. info@kajakturer.se Inläggsförfattare

    Man får helt klart passa på när man kan. Vi får ta en gemensam middag på någon skärgårdsrestaurang med klippstolar inom snar framtid. Har snart en ny kajak som behöver rastas i skärgården. Mer om det förhoppningsvis till helgen på bloggen. :-)

Kommentarer inaktiverade.