Förkylningar…

Bloggen har varit lite dåligt uppdaterad det senaste och det beror på en seg förkylning. Dessvärre satte förkylningen stopp för finalloppet som var mitt delmål i utmaningen att få en bättre tid på Göteborgsvarvet 2016. Att träna och springa när man är förkyld tål väl att diskutera huruvida det är bra eller inte, men att göra det när man har ont i halsen har jag förstått är mindre bra. Och ont i halsen har jag haft i en dryg vecka nu, så det börjar bli segt.
Som tur är tappar jag inte så jättemycket på att ha träningsuppehåll på en vecka. Om det beror på att jag ändå har en bra form eller att jag inte har en bra form från början låter jag vara osagt… Men det fick mig att fundera på huruvida det är en bra sak att träna när man är förkyld eller inte. Jag brukar alltid ta det lugnt när jag har lite sjukdom i kroppen, men förra måndagen ändrade jag på det och valde istället att träna. Det var inte mycket ont i halsen som jag hade, endast lite känning på morgonen när jag vaknade. När jag läste om träning vid förkylning så stod det på flera sidor att elitidrottare ofta tränar på när de är förkylda men att de inte väljer intensiva pulskrävande pass utan istället satsar på teknik. Jag gjorde väl inte riktigt det eftersom jag tog ett pass Military Fitness med mycket puls under en timme. Intervaller och armhävningar. Och burpees och bära rep.
Jag kände mig bättre på kvällen när jag kom hem, men morgonen därpå var förkylningen kvar och jag hade mer ont i halsen. Det får mig att tro att det är nog en bra sak att ändå ta det lugnt när man är förkyld och inte träna för tränandets skull. För som sagt, så mycket tappar jag inte på att ta en vilovecka.
Riktigt trist var det dock att inte vara med på finalloppet. Jag har mycket mentalt spring i benen just nu, men fysiskt så är det fortfarande en stor tröskel. Det fick mig att leta upp nya utmaningar på vägen till Göteborgsvarvet 2016, och då hittade jag Sandsjöbacka winter trail. Sagt och gjort, 22 km trail-löpning från Lindome till Slottsskogen går av stapeln 16 januari. Förhoppningsvis ligger det snö på stigarna, men antagligen är det lera och regn. Skam den som ger sig. Men nu börjar det bli dags att få lite längre distans på mina löppass…