Om att använda sig av vattentäta mobilfodral

Jag drar slutsatsen att mobiler och vatten inte går speciellt bra ihop. Om man inte har den senaste vattentäta telefonmodellen förstås.

En iPhone funkar till det mesta och kameran vill man naturligtvis kunna använda. Och framför allt ha telefonen nära till hands om det skulle inträffa något drastiskt så att man behöver påkalla hjälp. Efter lite surfande på nätet införskaffades ett Lifeproof Nüud-skal som var tillräckligt testat för att få vara använt av amerikansk militär, navy seals och allt vad det var. Och det funkade bra. Tills den gången då jag hade kameran i paddeljackfickan. I skalet. Väl tillslutet. Och visade hur man skulle göra en kamraträddning. Och ramlade således i några gånger.

Väl uppe vid bilen skulle dagens foton förhandsgranskas, och döm av min förvåning när det var vattendroppar innanför skalet och telefonen var blöt. Och startade inte. Rispåse-knepet testades utan framgång, och till slut var den enda lösningen att lämna in den hos Macforum för att få ordentlig assistans. Tyvärr lyckades inte fotona återskapas, men telefonen lever igen (efter att ha fått ett nytt skal, ny skärm och begagnad elektronik).

Lifeproof menade på att det var handhavandefel och ville således inte ersätta något. Av detta har jag lärt mig att inte satsa på vattentäta skal framöver utan gå tillbaka till den vattentäta kameran istället. Så får jag lösa telefontillgången på något annat sätt…