Förberedelser för kallare väder

Visst blir man glad när man får ett meddelande att det finns ett paket att hämta ut med posten? Och ännu gladare blir man när man öppnar paketet och ser följande märke ligga i paketet.

bild 1(4)

Det var alltså en tuilig som har kommit med posten från Brooks Paddlegear. En tuilig är ett slags neoprene-kapell som man tar på sig som en jacka och sluter tätt mot huvud och armar. Ett väldigt praktiskt klädesplagg att ha på sig när det är kallare i vattnet och man skall rolla.

bild 2(4)

Men, tänker ni, är det verkligen behövligt att ha en tuilig under sommaren? Njae, det är klart att det blir varmt att paddla i den. Men efter att ha gått en rollkurs och varit blöt i två timmar, även om det var en fin sommarkväll med 30 grader i luften och 23 grader i vattnet, så blir man kall. Och då hade det varit bra med en tuiliq.

Min enda fundering med plagget är hur mycket vatten som kommer att släppas in vid huvudet. Jag tror inte att det är speciellt mycket, får testa och se.

bild 3(1)

Då är det ju förberett för vinterpaddling. Problemet blir ju bara vad man skall ha på sig under tuiliqen när man är ute och paddlar i minusgrader. Teoretiskt sett så klarar jag att rolla i varje tillfälle, men frågan är ju om kunskaperna sitter lika djupt i ryggraden den dagen det blir allvar och inte förberedd plurrning? Det är nog lika bra att ha en torrdräkt under ändå. Det blir ju trots allt kallt när man skall gå iland och fika någonstans.
Jag skall testa tuiliqen snarast, antagligen efter kursen imorgon, och avlägger därefter en recension. Tills dess kan jag inte vara annat än väldigt nöjd med Brooks Paddlegear som levererade en specialsydd tuiliq på en vecka från kanada till sverige. Och då var det en tuiliq som de inte hade färdigsydd i lagret. Titta in i deras webshop, antagligen hittar ni massor av roliga saker.