Rollar som jag behärskar

Tanken har slagit mig hur väl man hade klarat sig vid en rolltävling. Nu för tiden finns det ju inte bara Grönlandsmästerskapen utan även ett SM i Stockholm. Det är 35 olika rollar som bedöms med poäng utefter hur väl de genomförs. Och de skall göras på båda sidor för max poäng. Nedan listar jag de rollar som jag i dagsläget klarar av, samt vilket nummer de har i tävlingen. Klicka på länken så ser du en video som visar rollen:

Roll 1: Sculling – Innaqatsineq, aalatsilluni

Roll 2: Chest sculling – Palluussineq, aalatsilluni

Roll 3: Standard greenland roll – Kinnguffik paarlallugu nerfallaallugu

Roll 4: Elbow crook roll – Pakassummillugu, unermillugu

Roll 5: Storm roll – Siukkut pallortillugu masikkut

Roll 6: Reverse Sweep roll – Kingumut naatillugu

Roll 9: Neck roll – Siukkut tunusummillugu

Roll 10: reverse neck roll – Kingukkut tunusummillugu

Roll 11: shotgun roll – Paatip kallua tuermillugu illuinarmik

Roll 17: Speed storm rolls – Pallortillugu assakaaneq, 10 sekund iluanni, kisillugit

Roll 18: speed standard rolls – Nerfallartillugu assakaaneq, 10 sekund iluanni, kisillugit

Roll 22: throwing stick laidback- Norsamik nerfallaallugu

12 av 35 rollar totalt. Det hade nog givit några poäng, men långt ifrån tillräckligt för att det skall generera i någon bättre placering. Men tittar man på poängställningen och åldersgrupperna så är det en minoritet som är med mellan 35-50 år. Det kanske är det man skall satsa på och få in sitt namn i historieböckerna trots allt.

Det återstår en del träning för att mer rollar skall tränas in. Tur att jag har en tuiliq så att man kan rolla även i kallt vatten utan att frysa om huvudet. Och förhoppningsvis blir det även en black pearl om några dagar.