Vattentät förvaring fortfarande vattentät?

Ett tips som jag kan dela med mig av är att lite då och då kontrollera så att era vattentäta förvaringspåsar fortfarande är vattentäta. Efter diskutabelt vattentätt mobilfodral (se tidigare inlägg här) placerade jag med gott samvete mobiltelefonen i en vattentät förvaringspåse och gav mig ut för att rolla med min black pearl. Döm av min förvåning när jag tillbaka vid bilen packade upp telefoner och nycklar och plånbok och upptäcker att det droppar vatten från allt i påsen. Det resulterade i lite problem med ena telefonen som dock löstes genom återställning till fabriksinställningarna, men det fick mig att omgående kassera den vattentäta förvaringspåsen.

Det som dock kvarstår att utreda är varför det läcker in så mycket vatten i black pearlen. Jag har två möjliga alternativ, antingen genom beckson-luckorna (som jag efter lite googlande förstått inte alltid är jättetäta), eller så läcker det in via däckslinornas fästen. Jag skall testa mig fram för att hitta lösningen och åtgärda läckaget.

Men en quick-fix fram tills dess är att köpa ny vattentät förvaringspåse. Och ett nytt vattentätt mobilfodral. Och lägga mobilen i fodralet i förvaringspåsen. Det ställer ju dock till det för mig om jag skulle hamna i en situation där jag måste ringa efter hjälp liggandes i vattnet. Då får nog lösningen vara att köpa en hederlig knapptelefon med kontantkort för någon hundralapp som får agera testobjekt för mobilfodralet om den skall vara tillgänglig. Kanske telefonen på nedan bild från netonnet för 149 kr. Två blöta iphones har fått mig att inse att telefoner och vatten inte alltid är en bra kombination.

untitled