Hemmapyssel med black pearl

En massproducerad glasfiberkajak är inte perfekt dimensionerad till dig som paddlare jämfört med ett egettillverkat stripp-bygge. Men då man inte behöver lägga någon tid på att bygga en köpt kajak så är det ju en stor fördel för många att köpa en sådan istället för att bygga själv.

På min köpta black pearl upptäckte jag att undersidan av ovandäcket var ganska ojämt och taggigt. Efter några rollar så hade mina knän skrapats upp och det blev sår och irriterad hud. Detta fick avhjälpas genom att montera in lite knäskydd i kajaken. Sittunderlag från Clas Ohlson för några futtiga kronor är lösningen till många problem.

bild 1 bild 4 bild 1 bild 2

Det återstår att se hur väl den dubbelhäftande tejpen står sig mot saltvatten.
Ni ser också de epoxiklumparna inuti sittbrunnen som skall täta upp lininfästningen. Dessa misstänker jag inte gör sitt jobb ordentligt utan kan vara en anledning till läckage. Vid nästa tillfälle skall jag testa om det är luckorna eller dessa som gör att det läcker in vatten.