Eftermiddagspaddling på vindstilla hav

Ibland åker kajaken med på biltaket till jobbet och då är det bara en nedräkning av timmarna tills det är paddeldags. Så var fallet på fredagen och när jag kom fram till havet för att lägga i möttes jag av nästintill vindstilla förhållande och klarblå himmel. Lite tveksamhet över klädvalet då jag hade min black pearl och hade för avsikt att rolla. Neoprenebyxor åkte på, och det blev faktiskt underställströja, fleece samt paddeljacka. Hellre för varm än för kall. Och det blev jag varse om efter 10 minuter när svetten började rinna. Men efter att ha skvätt lite vatten i ansiktet och huvudet blev det bättre. En lugn paddeltur kring långedrag med ganska många båtar på havet. Och en hel del paddlare. Denna helg var det ju dags för Rävholmsträffen i södra skärgården.

Själv tog jag en sväng runt öar och bekantade mig ytterligare med min black pearl i svallvågorna från skärgårdsbåtarna. Efter någon timme var det dags att göra det som var mitt egentliga mål med dagens paddling, nämligen att rolla. Och då var jag nöjd att jag hade en fleecetröja på mig under jackan. Efter någon timme var jag fortfarande varm och hade en behaglig paddling tillbaka till bryggan (även om jag till några tonårspojkars nöje lyckades att välta när jag surfade på deras aktervåg i hamnen. En roll senare var jag uppe på rätt köl igen). Mina rollar sitter bättre och bättre i black pearlen. En norsamik nerfallaallugu, roll med norsaq, lyckades jag kontrollera helt och även ha handflatan uppåt vid slutpositionen, något som innebär att man inte lägger någon tyngd på norsaqen vid rollen. Ett tag till så är handrollen under kontroll också!

Paddlingsförhållanden blir inte mycket bättre än vad de var i fredags. Man får passa på att njuta när man kan!

IMG_0372IMG_0371IMG_0369IMG_0367 IMG_0362