Paddelresor endast en dröm bort, del 1

När man sitter på fredagseftermiddagen och funderar på helgen så är det lätt att glida in på olika resemål som man vill paddla vid. För mig står bland annat följande resemål på listan:

Norge: Vårt grannland som man lustigt nog inte tänker på när man tänker på utlandsresor. Här finns olika varianter på paddelresor som jag vill göra. Den ena är att paddla vid Helgelandskusten (beläget i höjd med Mo i Rana). När man ser bilder från paddelresor med denna destination (t ex här) ser man fantastiskt vatten, härliga öar, rikt djurliv och många möjligheter till tältplatser precis vid vattnet i ytterbandet. Nackdelen är att det är tidskrävande att genomföra en sådan paddling då två dagar går åt till transport upp, och två dagar till transport hem. Lägg sedan till 4-6 dagars paddling så är man uppe i 8-10 dagars total (svårt att komma loss den tiden småbarnsförälder som man är).

En annan variant i Norge är att paddla i någon av alla fjordar. Jag ser bilden framför mig, glidandes i kristallklart spegelblankt vatten och bergsväggar som stupar rätt ner i vattnet. Geirangerfjorden är ett sådant resemål som ofta seglar upp i mina sökningar på google. Det skulle innebära en något kortare transportsträcka än Helgelandskusten så helt klart lättare att genomföra. Här kan istället problemet vara att planera in lämpliga övernattningar då det inte alltid är helt lätt att gå iland vid branta klippväggar.

rg_1097248_c640,320(bild tagen från: http://www.reseguiden.se/artiklar/pa-aventyr-i-geiranger-685)

Det finns många mer drömresemål, men de kommer längre fram i något annat blogginlägg.