kallt i vattnet?

När det är kallt i vattnet är det bra att veta att man klarar av att hantera en situation där man ramlar i. När jag är ute och paddlar brukar jag varje gång rolla på slutet och även testa att ramla i vattnet. Det är en liten bekräftelse på att jag känner mig trygg i paddlingen.

Har man aldrig provat att ramla i kallt vatten så är det en nyttig upplevelse. Än så länge är det ganska acceptabla temperaturer i vattnet men med höststormar och kallare nätter så sjunker graderna fort. Det ligger på cirka 15 grader idag, men om några veckor är det nere på under 10 grader och då blir det kallt att ramla i utan ordentliga kläder.

Nu är det snart läge att ta med torrdräkten när det blir dags för paddling. Om inte annat så för att det är ganska skönt att vara torr när man kommer upp på land efteråt. Förra vintern köpte jag en neoprene-huva som jag aldrig fick tillfälle att testa. Den blir nog användbar denna säsong med min black pearl. Och så har jag ju tuiliqen för min greenland touring också.

Så alla ni som tittar ut genom fönstret och ser att det blåser och börjar bli mörkt, tänk om, för nu börjar en härlig paddelsäsong som är betydligt lugnare båtmässigt än vad sommaren är.