Paddling i Alaska

Många med mig har väl sett filmen Into the Wild där en ung student lämnar samhället och ger sig ut i naturen för att slutligen komma till Alaska och leva livet på sina egna villkor. Jag vet inte hur det är med er, men sådant lockar alltid mig och jag blir väldigt sugen på att ge mig ut på vandringar och upptäcka vildmarken. Om ni lockas av detta så kan jag varmt rekommendera en annan blogg, inivildmarken.se/blogg.

Inivildmarken.se har gett sig ut på äventyr i Alaska och varit ute på paddling och vandring. Resan gick genom Gates Of the Arctic National Park, Alaskas vildaste och mest otillgängliga nationalpark. Expeditionen startade långt uppe på tundran, vid källflödet av Alatna River och slutade nere i låglandet drygt två veckor senare. Med hjälp av packrafting lyckades de ta sig fram på Alatna River och lägga längre sträckor bakom sig än vad som hade varit möjligt till fots. Packrafting är en annan variant av paddling som inte tidigare nämnts på bloggen. Det är små uppblåsbara kanoter som kan lastas med en del packning och på så sätt underlätta vid vandringar och liknande äventyr.

Resultatet blev en film i tre delar på youtube. Den är väl värd att titta på, dels för fantastisk natur, dels för djurupplevelser, och även för inspiration.