Om det är för ruskigt väder för paddling..

..så är det inte för ruskigt väder för träning. Då bloggen snöat in lite på träningsformer istället för paddling nu när det är mörkt och kallt ute vill jag slå ett slag för lite hederlig uteträning med kroppen som motstånd. Jag trodde aldrig att jag frivilligt skulle gå ut kl 1830 vid Skatås, ställa mig i ett led, ha en militärisk instruktör och rulla runt på marken, göra situps på leriga gräsplättar, armhävningar och springa på grusvägar, och därefter tycka att det var riktigt roligt och ser fram mot nästa vecka. Men där är jag nu.

Det jag beskriver ovan heter military fitness och är en väldigt simpel träningsform med kroppen som motstånd. Passen går ut på att man, oftast i par, utför olika övningar. Löpning, knäböj, plankan, armhävningar och mycket annat. Och då det mesta sker när man har en hög puls så innebär det att även mindre vikt blir väldigt jobbigt till slut. Och allt sker under väldigt inspirerande pårop eller tillsägningar från instruktören. Det var längesen jag hade så kul under en träningsform som jag har med detta.

Då jag provat på olika sorters träning men det senaste tröttnat på gym och liknande passade detta bra. Det började som en julklapp från min fru och jag var lite osäker på om det var en julklapp eller ett straff. Men efter ett tag uppskattade jag det väldigt mycket.
Devisen är att det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Och det stämmer ju faktiskt. Även för paddlingen. För även om det inte har blivit speciellt mycket paddling det senaste så är det ju fortfarande en härlig känsla när man väl kommer ut om man har rätt kläder på sig. Nu är det nästan ett måste med torrdräkt då väder, vind och vattentemperatur gör att det blir mer oförlåtande att bli blöt och kall. Men om det inte lockar med kallt vatten som skvätter i ansiktet och en saltvattendoft som sätter sig i näsan så kan jag rekommendera att istället klä på dig träningskläder och ge dig av till Skatås på måndagar, onsdagar och eller torsdagar vid 18.30. Jag lovar att det är minst lika kul!