2014 års paddelår

Nu närmar sig nyårsafton med stormsteg och det börjar bli dags att summera 2014 års paddling.

För egen del resulterade det i mindre surfskipaddling än planerat. Planen var att komma ut och paddla mer, men tiden fanns inte. Jag var dock med i min första och enda paddeltävling i surfski i maj men med en förkylning i kroppen samt jetlag och endast ett paddelpass innan så var inte ambitionen att placera sig utan snarare att ha roligt och starta på samma linje som världsmästaren Sean Rice som också deltog i tävlingen. Jag kan väl erkänna att jag inte hade något alls att sätta emot när han paddlade på i starten.

Det blev även en rollkurs för mästaren Dubside, något som jag varmt rekommenderar. Det som Dubside inte kan om rolla kajaker är inte värt att veta. Genom att ändra på små detaljer så som vinkeln i handleden gjorde att jag lärde mig ytterligare rollar.

Under sommaren införskaffades en seabird black pearl, och det är en kajak som inbjuder till rollar. Det var ett bra tag sedan jag välte oplanerat när jag paddlade kajak, men med black pearlen så räckte det med att förflytta tyngden lite för långt åt ena sidan för att jag skulle ramla i utan att jag menade det. Det är inte en kajak för övernattning då luckornas storlek inte tillåter mycket packning alls.

Jag höll dessutom i flertalet kurser under sommaren via www.kajakturer.se och dessa var väldigt uppskattade med bra deltagarantal och mycket skratt. Nästa år blir femårs-jubileum för kajakturer.se, och det återstår att se hur detta kommer att firas.

Hösten bjöd inte på så mycket paddling, men när jag väl fick tid att komma ut så lyckades jag äntligen med det mål som jag haft under en lång tid, nämligen en handroll. Må så vara med hjälp av en tuiliq och genom den mycket flytkraft, men handrollen satt perfekt.

Vad kommer då 2015 att bjuda på i form av paddling? Fortsatt vinterpaddling när tillfälle ges hoppas jag. Tuiliqen måste bekänna färg i riktig kyla för att jag skall veta vad den går för. Sedan kommer våren och då börjar kurserna igen. Förhoppningen är också att komma ut på någon övernattningstur då det tyvärr inte blev någon tältnatt under 2014.

Vi ses fortsatt på bloggen. God jul och gott nytt paddelår!