Så var det 2015..

..och året började med nästan två veckors uppehåll från bloggandet. Jag får skylla på köksrenoveringar och vabbande. Och total avsaknad av träning samt paddling. Bättring utlovas härmed!

Gammalt kök har rivits ut och nytt har installerats från Ikea, och det är så där lagom lätt så att till och med en medelhändig person klarar av det. Det positiva är att jag har samlat på mig lite mer verktyg som möjliggör bättre paddeltillverkning framledes. Fast jag skall ju ta tag i ett av mina nyårslöften först och färdigställa min näst intill färdiga grönlandspaddel som står i garaget.

Undrar vad 2015 kommer att bjuda på paddelmässigt? Det är som bekant 5-årsjubileum för Kajakturer.se och det bör firas på något sätt. Det återstår ett gäng bassängövningar innan vintern släpper taget och jag hoppas även att få till några fina vinterpaddlingar med is och snö på öarna.

Det finns även tankar på grönlandspaddel i kolfiber. Det går att få till dem riktigt lätta, omkring 550 g som lättast och det är ju skrämmande lätt. Min lättaste träpaddel väger 720 g och den känns knappt att man har i händerna. Tänk då 550 g. Det återstår en del detaljer men förhoppningsvis blir det något spännande här framåt säsongsbörjan.

Det börjar även bli dags att planera in årets kursdatum. Planen är att ha ett schema färdigt i slutet av februari och då är startdatum som alltid i slutet av maj. Allt för att vattnet skall ha blivit iallafall drägligt utan våt- eller torrdräkt. Övernattningskurser? ja, allt är möjligt. Önska er något så ser vi vart det landar.

Paddelfilm finns även det på näthinnan. Är det anledning nog att införskaffa en actionkamera? Fast då skall ju tid tas till att redigera också för att projektet skall få rättvisa. Men, allt skall väl vara möjligt?

Fram tills dess, dags att ta tag i träningen. Bålen behöver en hel del träning efter juluppehållet (och julmatens intåg). Och sedan är det inte allt för många veckor kvar tills första Göteborgsvarvet någonsin skall springas. Mitten maj, och det är ju bara omkring 14-15 veckor kvar att träna.
Vi ses i löparspåren!