kvällslöpning i snö

Äntligen har jag kommit igång med löpningen igen efter ett väldigt långt uppehåll. Köket börjar bli så klart att varje ledig timme på kvällen inte längre behöver läggas på detta. Då finns det möjlighet att trotsa väder och mörker och ge sig ut på uppfriskande löpning.

Det blev en runda i söndags på cirka 5 kilometer och det var gott att trampa igång benen igen. Första kilometern gick väldigt fort, men så startade jag i nedförsbacke också. :-)
Ikväll blev det en längre runda, kring 7,5 kilometer som dessutom började i uppförsbacke. Marken var täckt av vit snö och det yrde i vinden när jag sprang. Det var det kring nollan hela tiden så det började att läggas även om det på vissa vägar fortfarande var lerigt och blött.

I början gick spåret inne i ett skogsparti som var upplyst, och det var väldigt skönt att springa i mörker och se lite snö som ändå lyste upp kvällen. Det var flera som var ute och sprang, så jag misstänker att de också upptäckt det härliga med kvällslöpning i mörker.

I slutet av rundan blev det en 400 meter lång uppförsbacke men det var bara att trampa på så att jag inte tappade farten. Jag hade tänkt att se hur fort jag sprungit, höjdmeter och så vidare men lärde mig att jag inte skall hålla min iphone i handen när det är kring nollan för det blev för kallt för telefonen så den lade av mitt i rundan. Istället fick jag uppskatta tiden när jag kom in efteråt och det såg ändå ganska bra ut. Men nu är benen trötta så det är nog dags att vila en dag eller två. Till helgen behöver jag ytterligare ett pass i benen. Förhoppningsvis är det ännu mer snö ute så att jag får prova på lite vinterlöpning på riktigt.