Mindre än 8 veckor kvar…

..till Göteborgsvarvet, och det ökar nog en del stress hos många löpare. Inklusive mig själv. Min uppladdning har väl inte riktigt blivit så som jag hade tänkt mig när jag anmälde mig till loppet i höstas. Tanken om vinterlöpning, intervallpass och liknande har inte riktigt kommit till sin rätt. Men så är det väl alltid, man sätter upp mentala planer för träning för att sedan inte riktigt nå dem. Jag menar, hur många är det inte som har avgivit dyra nyårslöften och skaffat gymkort, tränat någon vecka och därefter slutat? Nu tränar jag inte längre på gym, men när jag gjorde det så var det en tydlig trend att se att det var överfyllt veckorna efter jul och nyår, för att sedan in i februari bli lugnt igen.

Men, på 8 veckor hinner man komma i form med löpningen igen om man ger sig den på det. Min plan som jag skall försöka hålla är att få in två pass i veckan, ett med lite kortare distans och istället ha lite intervallträning, samt ett lite längre pass som sker på helgen. Det långa passet skall jag försöka att öka distansen på gradvis för att förhoppningsvis springa sånär som på 21 km inom 3 veckor för att låta kroppen känna på distansen. Och imorgon blir det till att ge mig ut på ett distanspass för att komma igång igen. När influensan hade försvunnit dröjde det inte lång tid innan magsjukan kom och då är försvann återigen krafterna. Men nu är det förhoppningsvis slut på sjukdomarna fram till varvet.

Och, bara för att man alltid skall ha mentala mål med det mesta man gör, så finns det ju en bra målbild att sikta på inför nästa års göteborgsvarv, nämligen att göra ett komplett varv, paddlare som man är. Vad innebär då detta undrar du? Jo, det finns faktiskt ytterligare ett göteborgsvarv att genomföra, nämligen Göteborgs paddelrace. Det är också 21 km och ligger med starttid på morgonen samma dag som det stora göteborgsvarvet. Allt för att man skall kunna genomföra löpningen efteråt. Men för att komma hit behöver jag hålla igång vinterpaddlingen betydligt bättre än vad jag gjort fram tills nu, så det blir inte aktuellt för detta år.

Och behöver du ytterligare inspiration till din paddelträning under vintern så kan du ju alltid läsa om världsrekordet inom paddling på paddelmaskin, bara 24 timmar konstant paddling….