Bloggen lever!

Det är något speciellt när man springer på en gångbana mellan fotbollsplaner, ingen gatubelysning, månen lyser upp så att man ser dimman som ligger metern ovanför marken. Allt du hör är din egen andning och dina egna steg. Ständigt repeterande.

Känslan var lite skeptisk när jag tog på mig reflexvästen och gav mig ut i mörkret för att ta min första löprunda på länge. Det är trots allt dags att komma igång nu om jag skall klara av målet att förbättra min tid på göteborgsvarvet nästa maj. Men det är ju långt kvar tills dess. Och för att hålla igång behöver man mål och delmål.

Jag har anmält mig till Finalloppet som är 31 oktober i Skatås. 10 km i skog och terräng. Det kommer att bli kul men jobbigt att nå målet under 50 minuter. Och därför behöver jag få igång löpningen igen..

Vägen till göteborgsvarvet kommer att följas på bloggen. Och naturligtvis om det blir paddling också. Men dessvärre har paddlingen strukit på foten under sommaren då det inte blivit som tänkt. Och nu som tvåbarnspappa gäller det att jonglera med den tid man har. 40-60 minuters träning direkt utanför dörren är därför att föredra.

7 km, 33:10 min, 4:44 m/km medel – Benen kändes bra ikväll.

1 km – 5:10
2 km – 4:47
3 km – 4:374 km – 4.36
5 km – 4.43
6 km – 4.40
7 km – 4.34