kvällslöpning

Det blev asfalt denna gång, och löpningen gick ganska bra trots det. Det måste vara den övriga pulsintensiva träning som jag gör som tillför något, för jag har inte löpt speciellt mycket sedan Göteborgsvarvet. För att klara av finalloppet sista oktober behöver jag öka upp längden på passen. Jag är övertygad att jag kommer runt milen, men jag har som mål under 50 minuter och det är på vad jag tror en ganska kuperad bana med mycket backar.

Dagens pass gick bra, men jag tillskriver det att det var en väldigt platt bana. Och stärkt av att det ändå var en ganska bra kilometertid som jag hade efter varje kilometer bestämde jag mig för att öka på slutet. Det gjorde att den nionde kilometern gick riktigt fort. Jag skall nog fortsätta att försöka öka upp på någon kilometer, eller till och med köra två snabba kilometer för att pressa benen. Det sägs ju att intervaller är det enda rätta för att öka sin hastighet..

10 km – 47:44 min – medel 4:46

1km – 5:09
2 km – 4:58
3 km – 4:44
4 km – 4:51
5 km – 4:50
6 km – 4:527 km – 4:40
8 km – 4:38
9 km – 4:09
10 km – 4:53