Är det dags för pannlampa kanske?

Idag på träningspasset var det mörkt redan efter halva passet. Tja, redan när jag körde till passet så började det att skymma och när solen låg bakom en kulle och några träd så började det att bli lite dunkelt. Jag insåg att det var ganska skönt att ha tagit på sig vindjackan över träningströjan, och insåg också att det börjar bli svalare ute nu eftersom det var kyligt när jag hängde av mig jackan i träningsstugan. Fast när passet började var det inga problem att hålla värmen.

Och man anar att det blir jobbigt när den första instruktionen man får är att ta en 1 meter lång stav som väger 7 kg och trä på 2 slitna gummidäck. Och därefter bära denna däckstav tillsammans med en annan och springa ut på grusvägarna och upp på stigarna.

Att springa i skogen är riktigt härligt. Oavsett om det mörknar eller inte. Det är speciellt skönt nu när löven börjar falla och det är massa gran- och tallbarr som ligger på marken. Det blir mjukt och skönt att springa på. Speciellt när man skall kasta sig ner på marken och göra armhävningar eller annat. Då känner man gräslukten och barrdoften speciellt mycket.

Och som sagt, efter halva passet började det bli mörkt och när vi sprang nerför en sluttning var det till att ta det väldigt lugnt så att jag inte stukade eller vrickade några fötter. Och det var nära ett tag skall erkännas. Så det gäller att springa lugnt och mer på tårna snarare än att trampa ner tungt med hela foten.

Förslaget till instruktören var att ställa krav på att alla skulle ha pannlampa men vi får väl se vad det blir av det. Ett lite tufft krav att ställa på alla deltagare förstås. Men det innebär att jag måste ta och köpa en pannlampa. Om inte annat så för att jag skall kunna springa mina löprundor även på kvällen. Som det är nu så väljer jag bort en del grusvägar för att det inte är belyst och det är ju lite trist såklart. Så nu kommer det att bli en hel del surfande för att hitta en bra lampa. Tips från någon av er?