löpning under stjärnhimlen

Innan jag tog på mig skorna och gav mig ut ikväll så var det tungt att motivera en löprunda. Klockan hade blivit mycket och läggningen av barnen hade tagit tid. Och så var jag trött efter en lång dag. Och så hade jag inte ätit en jättebra middag att springa på. Och så var jag trött. Och det såg kallt ut ute. Men, likväl snörade jag på mig skorna och gav mig iväg ut. Och så fort jag kom ut så var det en härlig kväll som mötte mig. Det var inte så fasligt kallt utan ganska friskt. Och när jag tittade upp så var det helt stjärnklart. Det är inte varje löptur som man kan se de olika stjärntecknen.

Under de första kilometerna såg jag inte någon människa ute på gatorna. Eftersom jag sprang genom bostadsområden var det oundvikligt att se att det lyste i varje hus och tv-apparaterna var påslagna. Jag tänkte flera gånger att alla missar något som inte är ute och springer nu. Och för första gången kände jag en viss förståelse för de som är ute och springer tidigt på morgonen. Det måste vara samma känsla för dem, att de är ensamma och njuter av en tidig morgon där solen börjar visa sig.

Idag sprang jag min vanliga runda fast åt andra hållet. Det var rätt intressant eftersom jag märkte flera sträckor där det blev lite uppförsbacke som jag inte visste om. Det innebär att min vanliga runda har alltså lite mer nerförsbackar (om än ganska blygsamma sådana) än jag vad tänkte mig. Rundan kändes ändå rätt ok, trots att jag hade väldigt mycket träningsvärk efter måndagens träningspass.

9,5 km, 45:06 minuter, medel 4:44 min/km
1 km – 04:08 min2 km – 04:46
3 km – 04:46
4 km – 04:18
5 km – 04:44
6 km – 04:53
7 km – 04:57
8 km – 05:11
9 km – 04:55
10 km – 04:42