Vad ger dig träningsglädje?

”Är det någon som känner sig att vara på nivå advanced ikväll? Ta då ett steg framåt” frågade instruktören ikväll när vi stod uppställda för att starta passet. Jag tittade mig lite omkring och tog ett halvt steg framåt. Ingen annan gjorde anspråk på det vad jag kunde se. Så kände jag plötsligt en knuff i ryggen av två-tre händer som tryckte fram mig och vips så hade jag fått ta ett steg framåt.

”Bra Martin! Då kommer jag att hålla ett extra öga på dig idag, bara så du vet.” ropade instruktören ut. Jag tittade mig runt. Ingen annan hade tagit ett steg fram.
”Eeh, jaa, jag menar, JA” ropade jag ut. Tack för det tänkte jag. Sedan drog vi igång passet med hederlig jägarvila mot vägg med benen i 90 grader.

Det var skönt att få träna igen kände jag. Det var visserligen bara en dryg vecka sedan jag var på ett pass, men mentalt var det länge sen. Lite väl mycket aktiviteter på jobbet i kombination med småbarn hemma i kombination med livet i allmänhet har gjort att jag inte har sprungit på några veckor. Jag vet att jag hade lagt upp en bra plan här på bloggen för min löpning och hur jag skulle komma i form inför loppet på 22 km i januari. Och njae, det har väl inte riktigt blivit som jag hade tänkt mig skall jag erkänna.  Men jag räknar ändå passen med military fitness som en bra uppladdning även för löpning. Och det gör mig glad att få träna. Det fick mig att fundera lite, vad är det egentligen som gör att jag hittar träningsglädje?

I form av instruktör tycker jag att det är väldigt roligt att se hur människor utvecklas. Att se personer lära sig och ta åt sig av det jag lär ut ger mig en hel del glädje och energi i paddlingen. Det är nog därför som jag gillar att träna i grupp när jag själv tränar. Man peppar varandra och ser hur folk gör sitt bästa och kämpar. Och pushar varandra. Instruktören för kvällen gick under slutfasen av sin utbildning och det är jul att se hur hennes utveckling har varit. Det har gått från ett ganska rörigt och lite otydligt första pass till att nu vara tydlig och utstråla respekt och ledarskap, och då är det extra kul att träna. En annan faktor som bidrar till min träningsglädje är att träna utomhus. Det är något speciellt över det som jag inte kan sätta fingret på. Men jag har märkt att jag har en annan inställning till regn och busväder. När det regnar så känner jag inte längre att jag måste gå in utan inser att det bara är lite vatten. Och det skadar ju inte? Man torkar ju..

Så, ut och träna med er! Det är ju fortfarande nästan vårväder utomhus om än lite mörkt.